понеділок, 20 квітня 2015 р.

Оладки, рецепт.

Запишу ще один з наших улюблених рецептів - оладки на кефірі. Сьогодні ми купили новий віничок для збивання, зразу провели йому тест-драйв і насмажили оладок.

Інгредієнти:
2 яйця,
2 ст. ложки цукру,
дрібка солі,
ванільний цукор,
0,5 л кефіру,
2 склянки борошна,
пів чайної ложки соди,
3 ст. ложки олії (або розтопленого масла),
2 яблука (за бажанням).

Спочатку збиваємо яйця з цукром. Ми окремо перетирали жовтки з цукром, окремо збивали білки. Але можна і зразу цілі яйця збивати.
Далі додаємо сіль, ванільний цукор, кефір і борошно з содою (соду попередньо перемішуємо з борошном). Перемішуємо.
Потім - олію чи розтоплене масло.
Якщо білки збивалися окремо, то додаємо ще збиті яєчні білки.
Якщо оладки з яблуками - то ще всипаємо яблука, потерті на великій, буряковій терці.

Вийшло таке тісто (і новий віничок у ньому)
Сковорідку змазуємо олією чи маслом і смажимо оладки під закритою кришкою на середньому вогні.
Можна подавати із сметаною, варенням, медом, цукровою пудрою чи тертим шоколадом. Смачного!



 

Немає коментарів:

Дописати коментар