середа, 24 лютого 2016 р.

Пляцок з яблуками, рецепт.

Ділюся рецептом пирога, який можна приготувати з дітьми.
Інгредієнти - з тих, які майже завжди є вдома, готувати легко й просто. Навіть з усіма дитячими - розсипалося, розлилося, тут повитирати, там зібрати, готування займає хвилин 30...

Розказала мені цей рецепт бабуся, яка гуляє з внучкою на нашому майданчику. Вона "привезла" його з поїздки в Трускавець, тому і назва оригінальна - "пляцок з яблуками".


























Продукти:

1 пачка (200 грам) маргарину або масла,
6 яєць,
1 склянка цукру,
3 склянки борошна,
пакетик розпушувача для тіста (або чайна ложка соди, погашеної оцтом),
яблука.
Холодне масло треба потерти на буряковій терці.


Яєчні жовтки відділяємо від білків. Білки відкладаємо в холодильник.
Жовтки перемішуємо з цукром і виливаємо цю суміш до тертого масла.

Сюди ж просіюємо борошно і додаємо розпушувач до тіста.

(Просіювати - то окрема радість... Хоча і не все сіється в миску :) )
Потім - замішуємо м'яке тісто.

Готове тісто треба розділити на дві нерівні частини, одну трохи більшу, другу - меншу.
З меншої частини робимо 5-6 кульок і кладемо в морозильну камеру.
Поки кульки застигають, розкачуємо більшу частину тіста. Гарно розкачати і перекласти на деко в мене не вийшло, тому я трошки розкачала, а потім ще просто руками розформувала по дну деки.
Вийшло якось так:
Далі чистимо 1-2 яблука, ріжемо тоненькими скибками і викладаємо на тісто.
Яєчні білки, які ми відділили ще на початку роботи, тепер збиваємо в густу піну (можна з ложкою цукру, можна без). На жаль, я не дуже добре відділила білки від жовтків, тому білки у нас добре не збилися. Але нічого...

Тепер можна виймати кульки тіста з морозильної камери. Їх треба потерти на буряковій терці і обережно посипати ними збиті білки.
Далі - в духовку. Ми випікали 30 хвилин при температурі 180".

Хоч ми перемазали гору посуду, насипали борошна на стіл, підлогу і стільці, Максим результатом роботи задоволений :).
Шкода, що фото не передає аромату випічки...
Вийшло справді гарно і смачно, а ще й стільки радості від спільної роботи...





6 коментарів:

  1. Сьогодні пекли - ну дууууже смачно!
    Дякую за рецепт!

    ВідповістиВидалити
  2. А цікаво, можна було б спробувати в тісто - какао, а замість яблук - вишні?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Рада, що тобі сподобалося!
      Про какао і вишні не знаю. Думаю, какао не зашкодить (ще й таке класне, як у тебе). А як вишні з білками будуть?..хіба що пробувати :)

      Видалити
    2. Спробую колись, але білки треба буде підсолодити, мабуть.

      Видалити
    3. Біля нас у Новусі продоють дуже класний вишнево-шоколадний пиріг. Правда, там інше тісто - бісквітне, і крем заварний. Але поєднання шоколадного і вишневого смаку мені дуже подобається... Може і я колись спробую. Ще би часу на все :)

      Видалити
    4. так от і я думаю, що шоколад і вишня дуже класно поєднуються :) А ще якби горішків туди... ммм!

      Видалити