Ділюся рецептом пирога, який можна приготувати з дітьми.
Інгредієнти - з тих, які майже завжди є вдома, готувати легко й просто. Навіть з усіма дитячими - розсипалося, розлилося, тут повитирати, там зібрати, готування займає хвилин 30...
(Просіювати - то окрема радість... Хоча і не все сіється в миску :) )
Потім - замішуємо м'яке тісто.
Готове тісто треба розділити на дві нерівні частини, одну трохи більшу, другу - меншу.
З меншої частини робимо 5-6 кульок і кладемо в морозильну камеру.
Поки кульки застигають, розкачуємо більшу частину тіста. Гарно розкачати і перекласти на деко в мене не вийшло, тому я трошки розкачала, а потім ще просто руками розформувала по дну деки.
Вийшло якось так:
Тепер можна виймати кульки тіста з морозильної камери. Їх треба потерти на буряковій терці і обережно посипати ними збиті білки.
Хоч ми перемазали гору посуду, насипали борошна на стіл, підлогу і стільці, Максим результатом роботи задоволений :).
Інгредієнти - з тих, які майже завжди є вдома, готувати легко й просто. Навіть з усіма дитячими - розсипалося, розлилося, тут повитирати, там зібрати, готування займає хвилин 30...
Розказала мені цей рецепт бабуся, яка гуляє з внучкою на нашому майданчику. Вона "привезла" його з поїздки в Трускавець, тому і назва оригінальна - "пляцок з яблуками".
1 пачка (200 грам) маргарину або масла,
6 яєць,
1 склянка цукру,
3 склянки борошна,
пакетик розпушувача для тіста (або чайна ложка соди, погашеної оцтом),
яблука.
пакетик розпушувача для тіста (або чайна ложка соди, погашеної оцтом),
яблука.
Холодне масло треба потерти на буряковій терці.
Яєчні жовтки відділяємо від білків. Білки відкладаємо в холодильник.
Жовтки перемішуємо з цукром і виливаємо цю суміш до тертого масла.
Сюди ж просіюємо борошно і додаємо розпушувач до тіста.
Потім - замішуємо м'яке тісто.
З меншої частини робимо 5-6 кульок і кладемо в морозильну камеру.
Поки кульки застигають, розкачуємо більшу частину тіста. Гарно розкачати і перекласти на деко в мене не вийшло, тому я трошки розкачала, а потім ще просто руками розформувала по дну деки.
Вийшло якось так:
Далі чистимо 1-2 яблука, ріжемо тоненькими скибками і викладаємо на тісто.
Яєчні білки, які ми відділили ще на початку роботи, тепер збиваємо в густу піну (можна з ложкою цукру, можна без). На жаль, я не дуже добре відділила білки від жовтків, тому білки у нас добре не збилися. Але нічого...
Далі - в духовку. Ми випікали 30 хвилин при температурі 180".
Хоч ми перемазали гору посуду, насипали борошна на стіл, підлогу і стільці, Максим результатом роботи задоволений :).
Шкода, що фото не передає аромату випічки...
Вийшло справді гарно і смачно, а ще й стільки радості від спільної роботи...
Сьогодні пекли - ну дууууже смачно!
ВідповістиВидалитиДякую за рецепт!
А цікаво, можна було б спробувати в тісто - какао, а замість яблук - вишні?
ВідповістиВидалитиРада, що тобі сподобалося!
ВидалитиПро какао і вишні не знаю. Думаю, какао не зашкодить (ще й таке класне, як у тебе). А як вишні з білками будуть?..хіба що пробувати :)
Спробую колись, але білки треба буде підсолодити, мабуть.
ВидалитиБіля нас у Новусі продоють дуже класний вишнево-шоколадний пиріг. Правда, там інше тісто - бісквітне, і крем заварний. Але поєднання шоколадного і вишневого смаку мені дуже подобається... Може і я колись спробую. Ще би часу на все :)
Видалититак от і я думаю, що шоколад і вишня дуже класно поєднуються :) А ще якби горішків туди... ммм!
Видалити