середа, 24 лютого 2016 р.

Пляцок з яблуками, рецепт.

Ділюся рецептом пирога, який можна приготувати з дітьми.
Інгредієнти - з тих, які майже завжди є вдома, готувати легко й просто. Навіть з усіма дитячими - розсипалося, розлилося, тут повитирати, там зібрати, готування займає хвилин 30...

Розказала мені цей рецепт бабуся, яка гуляє з внучкою на нашому майданчику. Вона "привезла" його з поїздки в Трускавець, тому і назва оригінальна - "пляцок з яблуками".


























четвер, 18 лютого 2016 р.

Прибирання за інструкцією...

Здавалося б, до чого тут інструкція. Покласти на місце те, що валяється десь не там, підмести-помити - от і вся інструкція для прибирання... Але коли це робиш щодня (або й по кілька разів на день), і все життя виглядає як потік нескінченної домашньої роботи.., а порядку в хаті як не було так і не має, опускаються руки... :(

середа, 10 лютого 2016 р.

Чому капризують і не слухаються наші діти.

Мова буде про книгу Крістіане Кутік, яка називається "Виховання у спокої".



Для мене - це одна з найкращих книг про виховання. В ній немає готових методів, рецептів і способів впливу на дитину, але є важливіше: намагання зрозуміти ЧОМУ дитина капризує і не слухається. Усі батьки знають, що маленькі діти не можуть пояснити свій стан - втомлений, хочу спати, хочу пити, їсти, на ручки, щось болить... - усе "не те" виражається однаково, плачем. Але крім фізіологічних потреб у дитини є ще багато інших, які ми, дорослі, часто не розуміємо або не звертаємо на це уваги. Ми намагаємося виправити поведінку дитини, добитися слухняності, і навіть не пробуємо розібратися що не так, чому дитина веде себе не так, як нам би хотілося...

Отож, що потрібно нашим дітям (на думку Крістіни Кутік).

четвер, 31 грудня 2015 р.

Різдвяні пряники (рецепт і фото).

Різдвяні пряники - це і прикраса на ялинку, і неймовірний медово-імбирний аромат вдома, і хенд-мейд подаруночки гостям, і просто хороша сімейна традиція...
Готувати їх не дуже складно, цей рецепт вже випробуваний 4 роки підряд. Кожного разу виходить гарно і смачно.

Продукти:
180 гр меду,
70 гр вершкового масла,
70 гр цукру,
350 гр борошна,
1 яйце,
1/2 чайної ложки розпушувача для тіста,
по дрібці солі, меленої кориці і меленого імбиру.

Приготування:
В каструлі закип'ятити мед, масло і цукор. Потім зняти з вогню і залишити, щоб охололо.
В інший посуд просіяти борошно, додати розпушувач, сіль, корицю і мелений імбир.
Далі в борошно поступово вливаємо рідку охолоджену масу, вбиваємо яйце і замішуємо тісто.
Цього разу ми замішували міксером.

вівторок, 15 грудня 2015 р.

Адвент-календар.

Ведення адвент-календаря - чудова традиція, яка походить з Німеччини. Адвент - це час християнського посту перед Різдвом. У католиків і лютеран він триває 4 тижні, на 4 тижні розрахований і традиційний адвент-календар. Спочатку в його кишеньки клали записки із рядками Святого Письма, побажання для близьких людей і солодощі для діток.
Тепер адвент-календар використовується в багатьох сім'ях просто як календар очікування свята - Різдва або Нового року.

В нашій сім'ї Різдво вважається більшим святом за Новий рік, тому календар я готувала до Різдва. Пошила його ще три роки тому і тепер не готую кожного року новий, а користуємося цим. І мені, і дітям він дуже подобається.
Ведемо ми його з 20 грудня (після свята Миколая) до 7 січня.