четвер, 31 грудня 2015 р.

Різдвяні пряники (рецепт і фото).

Різдвяні пряники - це і прикраса на ялинку, і неймовірний медово-імбирний аромат вдома, і хенд-мейд подаруночки гостям, і просто хороша сімейна традиція...
Готувати їх не дуже складно, цей рецепт вже випробуваний 4 роки підряд. Кожного разу виходить гарно і смачно.

Продукти:
180 гр меду,
70 гр вершкового масла,
70 гр цукру,
350 гр борошна,
1 яйце,
1/2 чайної ложки розпушувача для тіста,
по дрібці солі, меленої кориці і меленого імбиру.

Приготування:
В каструлі закип'ятити мед, масло і цукор. Потім зняти з вогню і залишити, щоб охололо.
В інший посуд просіяти борошно, додати розпушувач, сіль, корицю і мелений імбир.
Далі в борошно поступово вливаємо рідку охолоджену масу, вбиваємо яйце і замішуємо тісто.
Цього разу ми замішували міксером.
Готове тісто треба накрити і залишити на кілька годин (в кімнатній температурі).


Потім викладаємо тісто на дошку і розкачуємо. Товщина тіста має бути приблизно 1 см, коли тісто дуже тоненьке, пряники будуть твердими.
У нас є формочки для різдвяного печива - ялинка, зірочка, ведмедик, чоловічок. Але деколи хочеться чогось іншого, тоді вирізаємо бажану форму з паперу, і за нею вирізаємо пряник з тіста. Щоб пряники можна було розвісити на ялинці, в потрібних місцях робимо дірочки коктейльною трубочкою.
Для дітей - це найприємніша частина роботи :).



Випікаємо хвилин 20 при температурі 180'C.
Так виглядають готові пряники:

Можна залишити їх такими, а можна ще розфарбувати глазур'ю.
Для глазурі ми збивали 1 яєчний білок з 200 гр цукрової пудри і половиною чайної ложки соку з лимону. Збиваємо міксером білок, і поступово досипаємо пудру. Частину готової глазурі перекладаємо в іншу посудину, додаємо якийсь харчовий барвник і збиваємо...
Пряники можна розфарбовувати глазур'ю, малювати по глазурі цукровими олівцями, використовувати посипку, кокосову стружку або кондитерські кульки.

Готові шедеври :):

Смачного! І хай підготовка до Різдвяних свят буде завжди приємною!


Немає коментарів:

Дописати коментар