Від самої думки про цей напій у мене в роті з'являється слинка :). Діти теж його обожнюють. Звичайно, магазинним лимонадом зловживати не хочеться, а дома приготувати можна. Тим більше в спеку, і за простим рецептом.
Продукти:
вода - 3 літри,
м'ята - 4 гілочки,
лимон - 2 шт.,
мед - 150 гр,
цукор - 100 гр.
Меду й цукру я давала трохи менше, вийшло все-одно дуже смачно.
Гілочки м'яти заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. (Я готувала у 7-літровій каструлі, тому усіх продуктів, відповідно, більше.)
Коли вода закипить, знімаємо її з вогню. Після цього воду з м'ятою залишаємо на деякий час, щоб настоялася і охолола.
Лимони заливаємо кип'ятком.
Через 5 хвилин воду треба злити. Обрізаємо "хвостики" з двох боків, і ріжемо лимони на невеликі шматки. З лимонів обов'язково виймаємо усі зернятка, щоб лимонад не вийшов гірким.
Порізані лимони викладаємо у блендер і додаємо мед. Це все подрібнюємо до майже однорідної жовтої "кашки".
Повертаємося до води з м'ятою. Взагалі, вона має охолонути до 40'C, але я просто пробую - якщо вже не гаряча, то добре. З води виймаємо гілочки м'яти, додаємо цукор і розмішуємо. Далі вливаємо перетертий лимон з медом і знову розмішуємо. (Відомо, що в гарячій воді мед втрачає корисні речовини і навіть стає шкідливим. Саме тому воду треба було охолодити.)
Після цього напій проціджуємо. І - ура! - лимонад готовий.
Найсмачніше лимонад пити холодним і в холодильнику його можна довше зберігати. Звичайно, якщо вам вдасться не випити його в перший день :). Смачного!
Продукти:
вода - 3 літри,
м'ята - 4 гілочки,
лимон - 2 шт.,
мед - 150 гр,
цукор - 100 гр.
Меду й цукру я давала трохи менше, вийшло все-одно дуже смачно.
Гілочки м'яти заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. (Я готувала у 7-літровій каструлі, тому усіх продуктів, відповідно, більше.)
Коли вода закипить, знімаємо її з вогню. Після цього воду з м'ятою залишаємо на деякий час, щоб настоялася і охолола.
Лимони заливаємо кип'ятком.
Через 5 хвилин воду треба злити. Обрізаємо "хвостики" з двох боків, і ріжемо лимони на невеликі шматки. З лимонів обов'язково виймаємо усі зернятка, щоб лимонад не вийшов гірким.
Порізані лимони викладаємо у блендер і додаємо мед. Це все подрібнюємо до майже однорідної жовтої "кашки".
Повертаємося до води з м'ятою. Взагалі, вона має охолонути до 40'C, але я просто пробую - якщо вже не гаряча, то добре. З води виймаємо гілочки м'яти, додаємо цукор і розмішуємо. Далі вливаємо перетертий лимон з медом і знову розмішуємо. (Відомо, що в гарячій воді мед втрачає корисні речовини і навіть стає шкідливим. Саме тому воду треба було охолодити.)
Після цього напій проціджуємо. І - ура! - лимонад готовий.
Найсмачніше лимонад пити холодним і в холодильнику його можна довше зберігати. Звичайно, якщо вам вдасться не випити його в перший день :). Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар